Politiegeweld

Politieagent tuigt moslim af op Manchester Airport

Redactie
25 juli 2024 om 13:52
Leestijd 2 minuten
Array

Op Manchester Airport is een politieagent gefilmd die woensdagavond een geboeide, liggende en weerloze moslimman op brute wijze in het gezicht trapt en vervolgens op zijn hoofd stampt.

Het schokkende incident werd vastgelegd op video en toont hoe een jonge man wordt mishandeld nadat hij reeds was getaserd.

Op de beelden is ook een moslimvrouw te zien, die op sociale media wordt geïdentificeerd als de moeder van de jongeman. Zij probeert haar zoon te beschermen tegen het geweld van de politie.

Hetzelfde videomateriaal laat zien hoe de betrokken agent een andere man, die op een bankje zat, beveelt om naar de grond te gaan. Toen de man gehoorzaamde, schopte de agent hem als nog. Eerst op zijn knie en daarna op het hoofd.

De video heeft geleid tot woede onder de bevolking en een protest van enkele honderden mensen voor het politiebureau in Rochdale, Greater Manchester.

Het incident begon naar verluidt met een woordenwisseling tussen individuen in Terminal 2, wat de politie ertoe bracht in te grijpen. Volgens de politie werden drie agenten tijdens de arrestatie van een verdachte onderworpen aan een “gewelddadige aanval,” waarbij alle drie de agenten tegen de grond werden geslagen. Een vrouwelijke agent liep hierbij een gebroken neus op en alle betrokken agenten moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

Op de plaats van het incident werden vervolgens vier mannen gearresteerd op beschuldiging van ordeverstoring en het aanvallen van hulpverleners.

Met betrekking tot de handelingen die in de video te zien zijn, verklaarde de politie van Manchester: “We erkennen de zorgen over het gedrag dat in de video wordt getoond”.
De politieagent die te zien is terwijl hij de man schopt, is inmiddels geschorst.

Colofon © 2024