Defensieminister Kajsa Ollongren (D66) ziet het liefst geen hoofddoek bij de politie en bij het leger.
Dit zei de bewindspersoon afgelopen weekend in reactie op de Nationaal Coördinator tegen Racisme en Discriminatie (NCRD) Rabin Baldewsingh, die opriep dit toe te staan.
Hoewel de minister aangaf geen principieel tegenstander van de hoofddoek te zijn, stelde ze tegelijkertijd dat ze wil dat het uniform altijd neutraal en functioneel is.
Ze zei verder een groot voorstander te zijn van de scheiding tussen kerk en staaten vermeldde tot slot blij is dat ze in een land leeft waar waar we allemaal zelf mogen bepalen wat we dragen en hoe we eruitzien.
Een uitlating die opmerkelijk genoeg juist haaks staat op wat ze die dag eerder zei over de hoofddoek.
Lees ook deze artikelen over Overheid
Kliklijn tegen moslimorganisaties online
Onlangs is de zogenaamde kliklijn, om islamitische kinderen en instellingen te melden die antidemocratisch, anti-rechtstatelijk of anti-integratief gedrag laten zien, online gegaan.
Raad van State: geen verrijking en wanbeheer bij Haga Lyceum
De hoogste bestuursrechter van Nederland, de Raad van State, is tot het definitieve oordeel gekomen dat er geen sprake is geweest van zelfverrijking en wanbeheer bij het Cornelius Haga Lyceum.
Amsterdam schuldig aan staatsislamofobie
Het initiatief van de Amsterdamse Groen Links-burgemeester Halsema, om alle moskeeën een verklaring te laten ondertekenen om geweld tegen LHBTIQ+-personen te veroordelen, wordt naar de prullenbak verwezen.
Spionage in moskeeën? Tijd om de rechter om een uitspraak te vragen!
Moslim-koepelorganisaties slaan de handen ineen en zijn klaar om naar de rechter te stappen.
Klacht islamitische organisaties bij toezichthouder AIVD
Demissionair minister Grapperhaus heeft laten weten geen vragen te gaan beantwoorden over de onlangs door de NRC onthulde infiltratieonderzoeken in de Nederlandse moslimgemeenschap.
Moskeeën jarenlang bespioneerd en geïnfiltreerd door gemeenten
Het NRC publiceerde op vrijdag 15 oktober een vernietigend artikel over de handelwijze van diverse gemeenten en terrorismebestrijder NCTV.
Moslimorganisaties zeer sceptisch over zogenaamde anti-terreurwet
Mede naar aanleiding van de POCOB-verhoren over ongewenste buitenlandse financiering (van islamitische instellingen en moskeeën), is een wetsvoorstel ingediend.