In 2018 was hij al de Rotterdamse leraar van het jaar en nu, drie jaar later in 2021, sleept hij ook de landelijke prijs in de wacht. Ismail Aghzanay is docent Engels aan een middelbare school in Rotterdam en daarnaast trainer, coach en gastspreker. Op zijn 5e werd hij naar het speciaal onderwijs gestuurd, omdat hij als ‘onhandelbaar’ werd bestempeld.
Zelf zegt hij dat de beste leraar niet bestaat. Dat is elke leraar die dagelijks zijn of haar best doet om ervoor te zorgen dat leerlingen hun volle potentieel bereiken ongeacht hun sociaal-, economische-, en/of culturele positie.
Een goede leraar inspireert, motiveert en raakt harten om het leven van de leerlingen te verrijken. En om dat te doen, zegt Aghzanay “zal ik te allen tijde rechtvaardig handelen, dichtbij mezelf blijven en vanuit mijn hart werken.”
In een persoonlijk dankwoord op social media vergeet hij ook zijn collega’s niet. Hij zegt: “Wij gaan deuren openen voor elk kind en elke leerkracht! Wij gaan met ‘Meesters met Dromen’ een ieder verbinden en dromen waarmaken!” Hij doet ook en speciale shout out naar al mijn (oud)leerlingen: “Thank you so much voor al het vertrouwen, leerzame lessen en waardevolle momenten! Zonder jullie was ik nooit de leerkracht die ik vandaag de dag ben.” Hij sluit zijn bericht af met liefde en positiviteit, ook voor de haters en misgunners.
Lees ook deze artikelen over Onderwijs
Onderzoek: geen ruimte islamitische feestdagen hoger onderwijs
Uit de Nationale Moslimstudenten Enquête, een initiatief van het onderzoeksplatform Moslimpeil en de islamitische studentenorganisatie MSA, blijkt dat er in het hoger onderwijs, maar ook middelbaar beroepsonderwijs, nauwelijks rekening wordt gehouden met islamitische feestdagen.
Leidsche Rijn College heeft moeite met grondwet
Drie weken geleden kwam naar buiten dat op het Leidsche Rijn College, een onderwijsinstelling voor het voortgezet onderwijs, een discussie wordt gevoerd over de vraag of er een gebedsruimte moet worden gefaciliteerd.
Minister Wiersma weer fout: islamitische school voldeed wel aan eisen
Het Al Amana College kwam vorig jaar uitgebreid in het nieuws toen men te kennen gaf de eerste islamitische middelbare school in Utrecht te willen starten.
Overheid gaat bemoeien met islamitische bijscholing
Minister Wiersema (VVD) maakte vandaag bekend dat de overheid het religieus onderwijs in de privé-sfeer gaat volgen.
Toch voldoende steun islamitische scholen Den Haag
Lange tijd leek het erop dat er niet voldoende steunbetuigingen zouden worden opgehaald voor de twee nieuwe islamitische scholen in Den Haag, te weten één islamitische basisschool en één islamitische middelbare school.
Haga Lyceum in het nauw: te weinig leerlingen
Het aantal nieuwe leerlingen dat komend schooljaar op het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam gaat beginnen, is voor de tweede keer op rij minder dan het jaar ervoor.
Nieuw gebouw voor groeiende islamitische basisschool Hidaya
De islamitische basisschool Hidaya in Nijmegen-Zuid is een snel groeiende, populaire school die leerlingen uit de hele stad en omgeving aantrekt.
Reactie van bedrijf Ardnas op ‘stigmatiserend lesmateriaal’
Op sociale media is veel ophef ontstaan over de lesstof van Ardnas.
Lesmateriaal vol fouten, stereotypering en vooroordelen
Op sociale media circuleren verschillende screenshots van lesmateriaal dat afkomstig is van het bedrijf Ardnas.
Promovendus: “Moslims moeten strijden voor eigen scholen”
Het stichten van basisscholen is erg belangrijk als het gaat om de positie van moslims in Nederland.